Maliebaan 80A 3581CW Utrecht

Case Openhaardhout-gigant

De marktleider in ovengedroogd haardhout van de hoogste kwaliteit.

Een uitdagend Magento project waarbij Taurus Media voor in totaal 9 webshops een geheel nieuwe frontend heeft gebouwd, een omvangrijke database heeft gemigreerd en een uitgebreide architectuur aan maatwerk automatisering en koppelingen heeft ingericht. Het totale pakket is schaalbaar opgezet en de frontend gebouwd op het razendsnelle Hyvä thema. Hiermee stellen wij onze klant in staat om de ambitieuze doelstellingen waar te maken!

Wat werd er gevraagd?

Omdat de webshops nog draaiden op het verouderde Open Mage (Magento 1), was het hoog tijd om te migreren naar een moderne oplossing. Door de jaren heen is de klant enorm gegroeid en daarmee ook het maatwerk in de webshops fors toegenomen. 

De klant heeft bovendien grote ambities en wilde een oplossing die schaalbaar en toekomstbestendig is.  Er werden niet alleen hoge eisen gesteld aan de ontwikkeling van de nieuwe webshops, maar ook aan de implementatie van tools als Squeezely en Trengo.

De designs zijn tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen onze specialisten en een inhouse designer van de klant. Het doel was om te komen tot een snelle frontend die bijdraagt aan een hoge tevredenheid in gebruikservaring en optimale scores in zoekmachine scores.

Een webshop die vertrouwen uitstraalt. Dat wil jij toch ook?

Wie is onze klant

Leylines is het een ambitieuze e-commerce onderneming gevestigd in Hilversum  waar op dit moment 9 webshops onder vallen. Deze webshops zijn actief in meerdere landen en in meerdere sectoren. Het overgrote deel van de activiteiten richting zich op haardhout en gelieerde producten. Het bedrijf heeft een moderne visie op de e-commerce markt en volgt de laatste trends op de voet. De ambities zijn groot en deze komen naar voren in de sterke drive om iedere dag beter te worden en de technieken te optimaliseren.

Menno Kempers
Leylines
Projectmanager

De duidelijke aanpak van Taurus en de persoonlijke benadering van Roland en Floris is echt een verademing. Ik werk nu zelf anderhalf jaar met Taurus samen, maar begrijp volledig waarom mijn bedrijf dit al jaren langer doet!

Joey van Wettum
Leylines
CEO

Top club! We werken al jaren samen en hebben net een mooi migratietraject achter de rug. Bedankt voor het mooie resultaat en op naar meer mooie projecten!

OGM TM ZM

Wat was onze aanpak?

Een veelgemaakte fout bij een e-commerce migratie is om, omwille van de doorlooptijd en kosten, de bestaande situatie zoveel mogelijk na te bouwen in het nieuwe pakket. Om dit scenario te voorkomen, hebben wij daarom voor dit project uitgebreid de tijd genomen om de gehele architectuur tegen het licht te houden en in discovery meetings alle requirements helder op tafel te krijgen en hier vervolgens de beste technische oplossing voor te selecteren. 

De frontend hebben we op basis van Hyvä en de Magento page builder gebouwd en grote delen van de techniek zoals de koppelingen en optimalisaties met het magazijn en systemen van de logistieke partners, betreffen maatwerk oplossingen uitgevoerd door het development team van Taurus. 

Voor  bepaalde specialistische  onderdelen hebben we waar nodig aanvullende expertise van partners ingezet. Voor SEO Seeders , voor het CDP Daylee  en voor de Mail automation Scape.

De SEO waardes van de klant zijn enorm belangrijk. Bij  re-platforming kunnen opgebouwde waardes al snel dalen door een verscheidenheid aan oorzaken. Door een combinatie van nauwkeurige voorbereiding, de juiste tools en specialisten te gebruiken en een gefaseerde migratie strategie van de storefronts hebben wij de risico’s succesvol gemitigeerd.

De data migratie van orders, producten, klanten, coupons en product reviews zijn uitvoerig getest ten einde deze omvangrijke set aan data soepel over te zetten.

Tot slot verdienen de volgende drie onderdelen in de aanpak zeker een vermelding in deze case beschrijving:

  • De strak ingeregelde bezorgdatum kiezer in de checkout.
  • De optimalisaties van de Admin omgeving voor orders die telefonisch door de klantenservice worden verwerkt.
  • Verregaande optimalisaties van het WMS inzake de inrichting van de verzendingen.

 

Voortdurende optimalisatie

De basis staat nu op een stevig fundament maar de sterke overtuiging van zowel Taurus als de klant is dat we nooit klaar zijn. De komende jaren werken we daarom iedere dag hard met elkaar aan verdere en voortdurende optimalisatie om de beste ervaring voor de bezoekers te bieden en daarmee de positie van marktleider te behouden. Wij kijken enorm uit naar deze interessante periode en zijn mega trots op de resultaten en onze fijne, hechte samenwerking.

Ben je overtuigd?

Ben je overtuigd dat een professionele Magento webshop jouw onderneming naar een hoger niveau kan tillen? Maak dan vrijblijvend kennis met Taurus Media en plan een afspraak. 

ADRES

Maliebaan 80A
3581CW Utrecht

Telefoon

+31 (0)30 303 92 70‬