Maliebaan 80A 3581CW Utrecht

Case Droomkachels

De specialisten van Droomkachels ontzorgen jou van A tot Z bij het kiezen en plaatsen van jouw droomhaard.

Droomkachels is al jaren een gewaardeerde klant van Taurus. Gestart op Magento 1 kwam er na verloop van tijd de logische migratie naar Magento 2. Gedurende het project schoten de gasprijzen onverwacht door het dak en nam de vraag naar alternatieve warmtebronnen zoals haarden enorm toe. Dit resulteerde in extreme drukte bij Droomkachels maar met voldoende focus en flexibiliteit zijn we samen consistent stappen blijven zetten en is het project naar volle tevredenheid opgeleverd.

Wat werd er gevraagd?

Het doel van het project was om succesvol te migreren naar Magento 2 en een website te ontwikkelen met een luxere en professionelere uitstraling die bezoekers ertoe aanzet om een offerte aan te vragen. Een website waarbij bezoekers de vele opties konden bekijken, vergelijken, zonder verdwaald te raken en bezoekers vertrouwen geeft in de kwaliteit van Droomkachels door een hoogwaardige weergave van de uitgevoerde projecten.

Bij aanvang van het project bestond er nog een e-commerce functie waarbij je losse haarden kon bestellen via de webshop. Na overleg is echter besloten om volledig te focussen op offerte-aanvragen omdat praktisch iedere klant ook gebruik wil maken van de sloop- en installatie werkzaamheden van Droomkachels. Aangezien dit altijd maatwerk betreft, verlopen dergelijke projecten via een advies- en offerte proces. Deze trajecten liepen in de huidige situatie vaak stroperig omdat de aangeleverde informatie van leads niet compleet was. Dit leidde tot meerdere contactmomenten en onnodige uitval. Doel was daarom om dit proces te verbeteren.

Een webshop die vertrouwen uitstraalt. Dat wil jij toch ook?

Wie is onze klant

Een haard of kachel brengt direct sfeer en warmte in je huis. Daar is eigenlijk iedereen het wel over eens. Of je nu kiest voor hout, gas of elektrisch, een inzet, vrijstaande of hangende aansluiting, de keuzes zijn eindeloos. Het plaatsen van een dergelijke haard betreft vakwerk en kan in de verkeerde handen tot vervelende situaties leiden. Bij de ervaren specialisten van Droomkachels hoef jij je hier niet druk om te maken. Zij adviseren jou bij het selecteren van de juiste haard, nemen het volledige proces van verbouwen en plaatsen uit handen en zorgen daarmee dat jij achter over kan leunen en genieten van jouw droomkachel.

Matthijs de Hondt
Droomkachels
Eigenaar

Een fijne partij die voor ons altijd alle technische werkzaamheden aan onze Magento 1 webshop gedaan hebben en zij hebben laatst tevens de gehele Magento 2 webshop gebouwd. Ze weten waar ze het over hebben en ik zou ze zeker aanraden!

Wat was onze aanpak?

Een mogelijke valkuil bij een webshopmigratie is het simpelweg nabouwen van de huidige webshop om zo direct te kunnen starten en snelheid in het project te houden. Het is echter maar zeer de vraag of de gekozen oplossingen uit het verleden nu ook de juiste zijn. Bovendien is er een grote kans dat er inmiddels betere opties beschikbaar zijn. Het loont daarom om eerst met elkaar een stap terug te doen, uit te zoomen en te inventariseren wat we met elkaar willen bouwen en wat er echt nodig is. Door van grof naar fijn te werken hebben we middels interactieve wireframing sessies samen bepaald, welke onderdelen terug moesten komen.

De kwaliteit van de aanvragen zijn aanzienlijk verhoogd

Op basis van de uitkomsten van deze sessies kon de designer in korte tijd de wensen van de klant vertalen naar de gewenste designs. Na enkele optimalisaties kon de bouw starten. Voor de implementatie van de projecten(pagina) hebben wij een blogmodule omgebouwd zodat het voor het team van Droomkachels eenvoudig is om nieuwe projecten aan het portfolio toe te voegen die er direct professioneel uitzien. Bovendien was er de wens om gerelateerde projecten terug te laten komen op de productpagina van de betreffende haarden zodat bezoekers direct een goed beeld krijgen van de uitstraling en de kwaliteit van de verbouwingen.

Ten einde de kwaliteit van de offerte-aanvragen te verhogen is er een koppeling met Typeform ingericht waardoor geïnteresseerde bezoekers bij een offerte-aanvraag middels een wizard op een prettige wijze een paar gerichte vragen beantwoorden en het team van Droomkachels veel sneller tot een offerte kan komen. Met deze oplossing is de kwaliteit van de leads enorm verhoogd en de tijd tot een offerte aanzienlijk verkort.

Ben je overtuigd?

Ben je overtuigd dat een professionele Magento webshop jouw onderneming naar een hoger niveau kan tillen? Maak dan vrijblijvend kennis met Taurus Media en plan een afspraak. 

ADRES

Maliebaan 80A
3581CW Utrecht

Telefoon

+31 (0)30 303 92 70‬